YOUR CART

Subtotal: £0.00

Montaža penjalice za decu

Svi naši proizvodi su napravljeni tako da budu montirani u Vašem dvorištu. Sve je već uključeno u paket, potreban Vam je samo najosnovniji alat. Međutim, ukoliko želite da koristite usluge profesionalne montaže Vaše penjalice za decu, imamo nekoliko saveta za Vas ispod.

Montaža kod kuće

Svi naši ramovi za penjanje su posebno napravljeni tako da mogu da se montiraju kod kuće i dolaze unapred upakovani sa svim neophodnim drvenim elementima, kao i dodatnom opremom. Sve naše penjalice za decu dolaze uz ilustrovani priručnik na engleskom jeziku, gde Vam je korak po korak prikazano kako da jednostavno montirate penjalicu. Sve što Vam je potrebno je najosnovniji alat poput električne šrafilice, čekića i libele.

Montaža penjalice za decu

Priprema za montažu

Kada izaberete penjalicu za decu i organizujete isporuku, savetujemo Vam da izdvojite nekoliko trenutaka da biste bili sigurni da ste se spremili za montažu. Neophodno je obezbediti da ima dovoljno prostora za montažu, da je površina ravna i da Vam je alat spreman, kako biste bili sigurni da će se montaža odvijati bez ikakvih problema.

Priprema dvorišta

Pre nego što krenete bilo šta da gradite u svom dvorištu, morate da obezbedite da imate prostor koji je dovoljno velik i dovoljno ravan za opremu koju nameravate da kupite. Upamtite da je po SR – 71 evropskim bezbednosnim smernicama preporučeno da se obezbedi 1.8m (6 stopa) oko konstrukcije koji bi služili kao bezbedna zona. To znači da bi trebalo dodati 1.8 metara (6 stopa) na dimenzije seta za igranje da bi se obezbedilo dovoljno prostora za decu i odrasle da se kreću po prostoru konstrukcije bezbedno, bez sudaranja sa ljuljaškama ili toboganima i sl. Pored zone bezbednosti, trebalo bi da Vam dvorište bude ravno. Naši setovi za igranje su dizajnirani tako da se grade na čvrstoj, ravnoj površini, kao što je to trava. Ukoliko nameravate da instalirate sigurnosnu, ravnu površinu onda je posebno važno da uzmete u obzir karakteristike prostora. Ukoliko je površina gumena ili je u pitanju veštačka trava, ona će morati da se položi pre nego što počnete montažu, dok će se mekše popunjena površina dodati kada se kontrukcija izgradi.

Proveravanje delova

Preporučujemo da svi korisnici provere sve delove, bez obzira na to da li sami gradite svoju penjalicu za decu, ili koristite usluge profesionalog majstora. Ovim se osigurava da su tu svi delovi pre nego što počnete sa montažom seta. Poslednja stvar koju želimo je da ljudi izdvoje vreme za montažu svog seta za igranje, a onda moraju da se zaustave zbog delova koji nedostaju ili su oštećeni.

Delovi koji nedostaju ili su oštećeni

Ukoliko Vaš set stigne sa delovima koji nedostaju ili su oštećeni, zamenićemo ih – Možete da tražite elemente koji Vam trebaju na sledećem linku: https://www.selwood.com/parts/. Potrudićemo se da Vam dostavimo zamenske delove u roku od 2-3 radna dana.

Priprema za montažu

Kliknite ovde da kupite odmah!

Plaćanje montaže

Naši kompleti su dizajnirani za montažu kod kuće, ali razumemo i da će neko želeti da koristi usluge baštovana ili majstora da urade ovaj posao umesto njih. Ugledni majstori neće tražiti novac unapred, i posavetovali bismo Vas da platite naknadu tek nakon što majstor završi posao se od njega očekuje.

Dvorište i delovi

Upamtite, ukoliko se pojavi majstor, a površina u dvorištu nije ravna, nije očišćena ili nema dovoljno prostora, onda neće moći ni da se gradi. Takođe, ako postoje delovi koji nedostaju ili su oštećeni, onda je moguće da se montaža neće odvijati po planu.

Ukoliko se to desi, majstori mogu da Vam naplate naknadu za izlazak na teren, kao i za naredni dolazak. Mi ćemo zameniti delove koji nedostaju ili su oštećeni, ali ne možemo biti odgovorni za posledice ukoliko niste adekvatno pripremili teren i opremu za dolazak majstora. Savetujemo Vam da pripremite dvorište za rad i da svi delovi budu spremni pre pristupa montaži.

Naš savet

Obrada površine za instalaciju

Osoba koja vrši montažu trebalo bi da se raspita o površini na kojoj će se vršiti instalacija, a ukoliko to ne urade, obavezno im sami recite. Površina bi trebalo da bude ravna i sigurna (na primer trava). Ukoliko planirate da postavite sigurnosnu površinu, prvo bi ona trebalo da se instalira pre montaže seta za igranje. Ukoliko ćete koristiti meku podlogu kao što su to kora ili pesak, ona bi trebalo da se popuni nakon što se izgradi konstrukcija. Osoba koja će Vam montirati opremu će Vas posavetovati o svim uslovima.

Delovi

Savetujemo Vam da proverite da li su svi delovi prisutni pre nego što Vaš majstor ili trgovac dođu (lista delova se nalazi u prednjem delu priručnika). Ukoliko nedostaju neki delovi možda neće moći da se završi izgradnja. Majstori čak mogu i da naplate izlazak na teren ili ponovn dolazak kao trošak.

Reference

Tražite da vidite validnu potvrdu o osiguranju za opremu za montažu, da biste bili sigurni da podležu osiguranju od javne odgovornosti u slučaju da se neko povredi tokom montaže. Pravi trgovac će imati potvrdu o osiguranju da dokaže ovo. Takođe, proverite reference osobe koja će vršiti montažu, da biste imali uvid u njihove prethodne poslove.

Cena

Renomirani majstori i trgovci će pre ponuditi fiksnu cenu, nego cenu po satu. Ovo garantuje cenu koju platite. Najbolje je da zatražite predračun u pisanom obliku, da kasnije ne bi bilo sporova oko naknade i isplate.

Plaćanje

Razgovarajte sa Vašim majstorom za montažu i dogovorite se oko načina plaćanja koji će biti prihvatljiv za oboje. Takođe Vam savetujemo da se dogovorite da isplatite naknadu nakon završetka konstrukcije.

Kliknite ovde da kupite odmah!

Održavanje penjalice za decu

Nakon što montirate Vašu penjalicu za decu u svojoj bašti, nadamo se da ćete Vi i Vaša deca uživati u našem proizvodu u narednim godinama uz mnogo srećnih trenutaka. Kao i kod svakog drvenog proizvoda za dvorište, povremeno je potrebno održavanje da bi ostao u tip-top stanju.

Preporučujemo da pregledate Vaš set za igranje jednom godišnje i tokom sezone kada se deca najviše igraju, da bi ste proverili da su svi šrafovi i zavrtnji čvrsto zategnuti i bezbedni, kao i da se dodaci nisu pohabali, već su bezbedni za korišćenje.

Ponovno farbanje

Naše drvo je obojeno u fabrici nakon što smo isekli i izbušili drvo. Ovo obezbeđuje da Vaš drveni ram za penjanje izgleda neverovatno, a i zaštićen je tokom prvih meseci korišćenja. Nije uslov garancije da se Vaša oprema za igranje ponovo farba ali, kao i kod svakog proizvoda od drveta za dvorište, bilo da je to set za igranje, ograda, šupa, brodski pod ili sto i stolice, preporučujemo Vam da se drvo tretira bojenjem ili zaptivnom smesom da bi se osiguralo da je dejstvo spoljašnjih faktora svedeno na minimum.

Jednostavna montaža kod kuće

Naša oprema za igranje je dizajnirana tako da što više olakša montažu kod kuće, od našeg unapred pripremljenog drveta, do naših ilustrovanih priručnika za upotrebu. Naše drvene penjalice isporučuju se u potpuno zatvorenoj kutiji, sa svom potrebnom drvenarijom, opremom i dodacima, što znači da sve što treba da uradite jeste da pratite uputstva u priručniku da biste montirali fantastičnu i lepu drvenu penjalicu za svoju decu. Sve što Vam je potrebno je električna šrafilica, najosnovniji alat i malo vremena.

Kliknite ovde da kupite odmah!